Niski IG
1200kcal – 2750kcal
Dobowy rozkład procentowy składników wynosi:
Białko
15-20%
Węglowodany
45-50%
Tłuszcze
30-35%
Dieta pudełkowa Niski IG jest dietą dla osób chcących zachować niski indeks glikemiczny
w codziennym jadłospisie. Dietetycy i kucharze przygotowują potrawy pozwalające wyregulować poziom glukozy oraz insuliny. Osoby chorujące na cukrzycę albo zmagające się z insulinoopornością chętnie decydują się wobec tego na to rozwiązanie. Sporo diabetyków nie orientuje się, w jaki sposób zdrowo i smacznie skomponować posiłki w codziennym jadłospisie. Będą też osoby, które po prostu nie będą chciały spędzać czasu na gotowaniu. Jeśli zaś ktoś decyduje się na catering, to wie, że podejmuje dobrą decyzję.
od 56,49 zł /dzień
Niski IG to dania zapewniające niski poziom glukozy we krwi. Nie oznacza to natomiast, że posiłki nie będą ciekawe, gdy chodzi o przygotowane propozycje. Możesz liczyć na dania różnorodne pod względem składu, smaku oraz aromatu. Sporo warzyw i owoców, jaja, zbożowe produkty pełnoziarniste, nabiał, mięso, zdrowe tłuszcze, pestki i orzechy – to w nich znajdują się cenne witaminy, minerały oraz antyoksydanty. W diecie nie ma natomiast cukru, miodu, syropu klonowego, czy syropu z agawy. Zastąpione są one zdrowymi wyrobami słodzącymi: ksylitolem, erytrytolem, czy stewią.
Dieta z niskim indeksem glikemicznym jest zrobiona z nieprzetworzonych składników, co jest jej kolejnym atutem. Posiłki obejmują dania w dobowym przedziale kalorycznym wynoszącym od 1200 kcal do 2750 kcal. W cenie już od 56,49 zł. dostępny jest dzienny zestaw. Niski IG to dieta, która służy nie tylko diabetykom. Każdy, kto chciałby o siebie zadbać, powinien jej spróbować. Jeśli tylko zauważa u siebie problemy zdrowotne, to bez wątpienia jest dobry czas na to, aby wprowadzać zdrowe nawyki żywieniowe.
Menu bazujące na wysoko odżywczych produktach korzystnie wpływa na pracę organizmu, a także reguluje gospodarkę cukrową. Cukrzyca to choroba domagająca się specjalnego podejścia do tematu żywienia. Dlatego tak istotne jest to, aby wprowadzać zdrowe i sycące posiłki, wolne od wyrobów, które danej osobie mogłyby zaszkodzić.